20JUL2016

Gratis woorden

Meestal tank ik bij dezelfde pomp. Niet eens omdat die twee straten verderop zit, maar om de service. Ze gooien er zelf mijn tank vol en wassen ondertussen mijn voorruit. Kijk, zo’n pompstation wil ik zijn. Maar dan voor tekst en advies.

Als ik kom aanrijden bij Servicestation Vlaanderen en op mijn dashboard de tankdop ontgrendel, staat er al iemand met een vulpistool klaar. Diesel, dat weten ze. Zodra de meter loopt, krijgt mijn voorruit een beurt met een emmer helder sop. Slim van ze trouwens, want in die tijd laat ik me in de pompwinkel verleiden om chocola, batterijen, blikjes fris en haardhout in te slaan. Het lijkt ook alsof ze er altijd lachen. En natuurlijk delen ze hun mening over het weer van de dag even met me. Hoe dan ook, ik kom er graag. Ik betrap me er zelfs op dat ik voor die service het waarschuwingslampje van een lege tank negeer en op laatste druppels andere pompstations links laat liggen.

Zo drink ik ook graag mijn espresso op adressen waar ik er ongevraagd een glaasje water bij krijg. En een koekje dat wél lekker is. Van een meisje dat er wél bij lacht. Het zette me aan het denken over wat ik voor mijn klanten kan doen. De ramen van mijn opdrachtgevers wassen of ze steeds lachend glaasjes water en koekjes geven is misschien een beetje raar. Bij elke opdracht een paar gratis woorden of willekeurige zinnen extra leveren ook. Communicatie-advies geef ik al vaak ongevraagd, maar ik wilde meer doen.

Gelukkig wist ik dat er een tekst is waar heel Nederland elk jaar mee worstelt en waar ik bij kan helpen: het Sinterklaasgedicht. Daarom deze simpele service: ieder van mijn klanten mag een beroep op me doen voor een gratis Sinterklaasgedicht. Desnoods in januari al. Met wat steekwoorden over het cadeautje en wie het krijgt kom ik al een heel eind. Misschien moet ik me wel tot één gedicht per klant beperken; ik kan de pompbediende ook niet vragen om naast mijn voorruit bij mij thuis alle ramen te zemen.

Of het niet wat vroeg in het jaar is voor Sinterklaas? Volgens mij niet. We praten tegenwoordig het hele jaar over Zwarte Piet en als ik me niet vergis zag ik gisteren al pepernoten in de schappen liggen. Gratis Sinterklaasgedichten dus: mijn manier om je raam te lappen terwijl je bij me tankt.Deel deze blog!

E-mail Facebook Twitter LinkedIn Google Plus